Окачен таван-тип“растерен“


Растерните окачени тавани са широко използвани при изграждането на нови офис помещения,административни сгради,магазини,хотели,болници и др.
Окачените тавани скриват и предоставят лесен достъп до вентилацията,електрическата инсталация,отопление и пожароизвестяването.
Те са по-бързия,по-лесния и по-евтиния начин за инсталиране,преместване и почистване.
Освен това,окачените тавани предлагат по-добри възможности за осветление.

Специално за растерните окачени тавани са разработени осветителни тела,при които осветяването е близко до дневната светлина,които ги правят предпочитани за
при използването им в офис и обществени сгради.
Те играят основна роля за оптимизиране на отразяването на светлината и пестенето на електроенергия.
Освен те абсорбират и редуцират шума.
Разнообразието от възможности и много функционалността които предоставят растерните окачени тавани ги правят все по-търсени и използвани.
Едни от основните качества на растерните тавани са тяхната акустичност,хигиеничност,пожароустйчивост,влагоистоичивост и не на последно място топлоизолация.
Лесният монтаж и поддръжка на растерните тавани ги правят като основен компонент при изграждането на нови офис и административни помещения.
Окачени растерни тавани с плочи 60/60 см или 60/120 см, изработени от гипскартон или минералфазер, удовлетворяващи в най-висока степен всички строително-физични изисквания по отношение на противопожарна защита, шумоизолация, топлоизолация и влага.
Окачените растерни тавани са приложими в обекти, подложени на екстремални условия- повишена влажност, шум и замърсяемост.
Плочите имат голямо разнообразие в зависимост от изискваните работни характеристики и се отличават с изключителна здравина, трайност и устойчивост на формата.
Инсталирането е лесно и плочите могат безпроблемно да се демонтират или заменят, което прави достъпа до вградените в кухото пространство инсталации лесен.
Осигуряват многообразие от възможности за естетично оформяне на таваните, които допълнително се увеличават и от различните кантове на плочите – прав ръб, падащ борд или скрит монтаж.
Към плочите могат хармонично да се вграждат осветителни и вентилационни елементи.