Да преминем към Омега-3 диета


Как да променим храненето си и да преминем към Омега-3 диетата

Omega-3
От обща култура знаете, че при неправилно хранене организмът се затлачва с вредни вещества и токсини. Целулитът също е вид токсини. Не може да започнем да се храним с полезни вещества, защото те няма да бъдат усвоени именно поради тази причина. Още повече че колкото е по-голямо количеството натрупани вредни вещества, толкова повече организмът сам си ги иска – като вид зависимост, при която мазните, калоричните, токсичните храни са се превърнали в наркотик за тялото. Трябва първо да се отървем от тях, за да спрем да се нуждаем от тях. За да сме в състояние да се храним правилно, без да страдаме и да подлагаме тялото си на постоянен стрес.

И още една причина. Когато изхвърлим токсините, шлаките, холестерола и мазнините, солите, то на тяхно място ще се настанят полезните градивни вещества – вместо
„лошия“ – „добрия“ холестерол, вместо „лошите“ – „добрите“ мазнини, както и ценните витамини, минерали, аминокиселини, протеини и др., необходими за мускулите, кожата, костите и всяка жива клетка в организма.
Ще ви препоръчам прочистващи диети, които много добре се съчетават с лененото масло и есенциалните мастни киселини. Основният принцип в тях се базира на опита на д-р Будвиг, пионер в използването на лененото масло заедно с млечни протеини за лечебни и профилактични цели. Едновременно с това съм използвала и практиката на една също известна с природните си методи за прочистване и лечение на куп заболявания, руска лекарка Олга Елисеева, автор на много книги и ръководства за възстановяване на организма. Всеки път, когато почувствате, че сте нарушили храненето си, може да използвате прочистваща диета за подобряване на самочувствието и изхвърляне на токсините. Най-добре е това да ви стане навик един път месечно – може и в съкратен вариант, за да поддържате тялото си чисто и здраво, а самочувствието си добро.
Предлаганата прочистваща диета, от една страна, чисти организма, от друга – спомага за регулиране на баланса между есенциалните Омега-3 и Омега-6. За целта се използват ниско маслено кисело мляко и ленено масло, за да се постигне пълен синергичен ефект между двата компонента – прочистване и едновременно усвояване на биологично активните съставки – витамини, минерали, антиоксиданти, есенциални мастни киселини и други градивни вещества.