Продължение: Хороскоп на Козирога за 2012

ВТОРА ДЕКАДА (1.01.-10.01.) (Козирог)

ответе се за промени, благодарение на които може да достигнете нови брегове. Имате достатъчно сили да стъпите на все още непроучена територия. Защото 2012 година за вас е времето на прехода. Или уникален шанс да осъществите истински пробив. Всичко зависи от това радвате ли се на предстоящите промени, очаквате ли ги като възможност за освобождение, или напротив – страхувате се от тях. Във всеки случай ще се наложи да се разделите със старото, с ненужните и лишени от смисъл неща, за да преминете към нови и все още непознати принципи и възгледи. Готовност да опознаете новото имате в изобилие, така че разтворете ръце за среща с него.

ЯНУАРИ
Неразбирателство c партньора ви (Козирог)

Смятате, че държите нещата под контрол, но все пак бъдете нащрек. Проблеми и обективни трудности могат да спънат делата ви. Неразбирателствата са главно с партньора – деловия или личния. А може да имате силни опоненти. Така или иначе, налага се да отстоявате позиции. В любовта предстои сериозен разговор, ще внесе облекчение или обратното – освобождаване от илюзиите и нова свобода. Нищо чудно да срещнете вълнуващ и изпълващ ви с въображение човек, който да ви вдъхнови за нови подвизи. Настроените делово следва да са предпазливи в работата, при ангажиментите с документи и деловите преговори. Нека целите са стратегически.

ФЕВРУАРИ
Раздяла u страхове в интимния живот (Козирог)

Налага се да действате в крачка, да покажете умение за импровизация, високо майсторство и бърза адаптация към обстоятелствата. А те ще се променят многократно заради куп обективни и субективни фактори, с които трябва да се съобразявате. Така че събирайте сили и внимавайте в този забързан ритъм да не изпуснете от поглед нещо важно. И не настоявайте непременно на своето в интимния живот. Ще ви се наложи да приемете различна гледна точка и нови възгледи. Болка от раздялата, страх от самота, чувството, че сте останали неразбрани. Време е да се освободите от негативните емоции и да тръгнете по нов път.

МАРТ
Тревога -в деловите и личните отношения

През март хубавите и лошите неща вървят ръка за ръка. Внимавайте да не се заблудите заради недостатъчно обмислени планове или да станете жертва на илюзии. По-добре наблегнете на рутинната работа и не се захващайте с неузрели проекти. Най-голяма тревога будят административните дела, деловите партньорства и личните взаимоотношения. Може би твърде дълго сте се придържали към нещо и сега разбирате, че е било грешка. От друга страна, това ще ви даде нов поглед и ново разбиране за ситуацията. Вълнуващо запознанство и начало на интимна връзка – така стоят нещата в любовта. Радост, влюбеност, ласки и възможност за трайни перспективи.

АПРИЛ
Сватба u желани пътувания (Козирог)

Повярвайте на своето предчувствие.То ще ви подскаже къде и кога да очаквате своя шанс. И наистина всички въпроси, съмнения и терзания, които досега ви притесняваха, внезапно се изясняват благодарение на външен тласък и помощ отвън. Може да са новина, развързваща ви ръцете, покана за участие в нещо приятно или неочаквано добро стечение на обстоятелствата. Работата, с която се занимавате, обаче е загубила своята привлекателност. Помислете какво може да се направи, за да разчупите монотонната схема. Оживлението и новите стимули са отредени за интимния живот, а някои се готвят за предстояща сватба. Налице са и желани пътувания.

МАЙ
Спокойствие и стабилност в любовта (Козирог)

Искате ли да промените нещо, сега му е времето. Шансът идва под формата на предложение или съвет. Преценете го внимателно. Работата, която ви  предлагат, е перспективна, така че не я отхвърляйте необмислено. И макар да сте се нагърбили с твърде много задачи, не унивайте. Голяма роля за служебния успех играят добрият и надежден екип и хората, с които имате делови отно- шения. А в любовта спокойно може да планирате далечното бъдеще. Връзката е стабилна и богата на творчески потенциал. Така или иначе, няма да остане незабелязано, че сте под въздействието на среща с необичайно интересен човек. Съхранете тази свежест и занапред.

ЮНИ
Заслужен служебен успех (Козирог)

Ако работите върху конкретен проект, най-сетне идва успешният завършек на толкова продължителното и важно за вас начинание. Въпреки обичайните всекидневни трудности, бъдете сигурни, вървите към по-добро. Това може да е изключителна придобивка, домашна промяна, нова поръчка или заслужен служебен успех. И забравете предишните оценки. Дори да е имало несъгласие с човека до вас, ще се убедите – бързо отстъпват пред радостта и доверието. Но в любовта не настоявайте непременно на своето. Ще ви се наложи да приемете различна гледна точка и нови възгледи. Или да откриете нови и неподозирани черти в избраника на сърцето си.

ЮЛИ
Преумора u претоварване в офиса (Козирог)

Дайте воля на творческата си жилка и започнете с нов устрем да отстоявате своите намерения. Новостите вкъщи, придобивките и имотите са централна тема за онези, които са посветили усилията си в тази посока. На добре вървят и взаимоотношения, на които държите. Но ако все още сте делово ангажирани, събирайте сили. Преумора, претоварване, угнетена атмосфера на работното място – така стоят нещата. Старайте се да не биете на очи и не поемайте ангажименти, превишаващи възможностите ви. Точно сега, макар и в сезона на отпуските, настъпва решаващата фаза. За едни това е желана смяна на работата, но при други промените са неочаквани.

АВГУСТ
Конфликт с интимния партньор (Козирог)

Не прекалявайте в нищо, не се престаравайте и се старайте да не действате твърде директно или рязко. Дръжте умерената линия, не се надявайте на светкавични резултати и всичко ще бъде наред. И не си слагайте юзди, следвайки чужди оценки. Изработете свое мнение и го следвайте неотклонно. А ако е необходимо, избавете се от вредните емоции и мъчителните страхове. Става дума за интимния живот и сърдечните преживявания. Защото е възможно внезапно охладняване във важни за вас взаимоотношения. Или конфликт, чийто инициатор да бъде вашият партньор. Ако критиката е градивна, не се страхувайте от нея. Най-хубаво се оказва пътуване, може да е надалече.

СЕПТЕМВРИ
Подлагане всичко на съмнение (Козирог)

Първата ви задача през септември е да подложите всичко на съмнение. Обмислете нещата много внимателно, за да се предпазите от грешки и илюзии. И не се осланяйте на голи обещания, нито пък на големи надежди. Хубавото е, че от всяка ситуация може да се извлече нещо полезно. Така че следете внимателно случващото се в личния и служебния живот и бързо ще се ориентирате какви действия да предприемете. А в любовта дойде време да се избавите от старите шаблони и да възприемете нови възгледи и идеи. Нали искате да освежите ситуацията? Във всички случаи ще се наложи да преминете към все още непознати принципи и възгледи.

ОКТОМВРИ
Подкрепа на работното място (Козирог)

Търпеливи сте по природа, умеете да чакате, не бързате и не пришпорвате събитията. Заложете на търпението и сега. И не забравяйте – за осъществяването на плановете е нужно повече време, отколкото сте предполагали. Най-малкото в работата не очаквайте бързи резултати, затова оставете нещата да следват естествения си ход. Не сте изяснили концепцията си докрай, така че прибързването само ще навреди. Хубавото е, че в точното време и на точното място ще се намери някой да ви подкрепи. Нека подходът ви бъде дипломатичен и в любовта. Нищо чудно да се изправите пред избор. А ако встъпвате в нов съюз, не пречете със своето нетърпение на естественото съзряване на плодовете. Няма да съжалявате.

НОЕМВРИ
Придобивки и смяна на жилището (Козирог)

Особен е вашият ноември. Едни укрепват, други късат връзки. За някои дойде време на големия професионален пробив, докато при други настъпва повратен момент в работата. Така или иначе, от сегашните решения и действия зависят много неща занапред. Старайте се да не повтаряте старите грешки и се опитайте да възприемете нова гледна точка. И да таите съмнения, не се отклонявайте от избрания път. И нека не ви плаши неувереността от първите крачки. Постепенното, внимателно приближаване към доскоро чужди идеи и представи със сигурност ще ви отведе до следващ етап. Радват ви придобивки и желани промени у дома, а може да е смяна на местоживеенето.

ДЕКЕМВРИ
Интересни запознанства и бизнес проекти (Козирог)

Стъпвате на пътя към успеха. Начинанията ви се очертават безпроблемни, очакват ви добри новини, всичко се подрежда по най-добрия начин. Ако търсите работа, сега му е времето. Даже резултатът ще надмине очакванията ви. Моментът благоприятства всичко, което се отнася до бизнес, служебни ангажименти, нови проекти. Чарът и личният ви магнетизъм едва ли ще останат незабелязани, а това означава, че ви очакват вълнуващи моменти, интересни запознанства, примамливи предложения и като цяло период на щастие и наслади. Имайте едно наум обаче – домът и близките се нуждаят от вас. Изглежда, е дошло време да заемете определена позиция.