Пречистване на червата


(с клизми)
intestinesВ два литра изстудена преварена вода се добавя супена лъжица лимонов сок. Течността се излива в съда на Есмарх без наконечник. Краят на тръбичката се потапя в олио или зехтин. Положението на тялото по време на прочистването е на колене и лакти. Вдишва се през устата. Коремът е отпуснат. Най-доброто време за провеждане на процедурата е 5-7 часа сутринта, след естествена дефекация.

1-та седмица – всеки ден, 2-та седмица – през ден, 3-та седмица – през 2 дни, 4-та седмица – през 3 дни, 5-та седмица и постоянно – веднъж седмично.

Много хора питат няма ли да се унищожи микрофлората на червата чрез правенето на клизми. Опитът показва, че микрофлората в червата се подобрява. Само човек, неосведомен за физиологията, може да прави изводи за вредата от прочистването на дебелото черво и потискането на гнилостните микроорганизми от лимоновия сок. А използването на лекарства действително унищожава полезната микрофлора на червата, създава опасни образувания, устойчиви към въздействието на лекарствата и особено към антибиотиците. Тези вредни микроорганизми съществуват, хранейки се от тялото ви, отделят отпадъчни продукти, като по този начин отравят тялото ни. Това заболяване значително осакатява обмяната на веществата и се нарича дисбактериоза. Причинява големи страдания на децата. Причината за дисбактериоза при децата е отбиването от майката след раждането, липсата на майчина кърма късното първо хранене с кърма. За съжаление това е и една от причините за развитието на мастит при майките.