Пречистване на черния дроб 2


Вижте и Пречистване на черния дроб (1 част)

liverСлед прочистване на червата и премахване на мощната чревна интоксикация в кръвта, може да се започне прочистването на най-главната лаборатория на тялото по очистване на кръвта – черния дроб. Черният дроб очиства кръвта от много препятствия. Но, като че ли, една от най-главните му задачи е да пречисти кръвта от труповете на еритроцитите, преживели 120 дни, от билирубина. Именно в паренхима на черния дроб билирубинът трябва да бъде филтриран и изхвърлен заедно с жлъчката в дванадесетопръстника. Ако черният дроб, поради болестното си състояние, не е способен да пречисти кръвта от тези. създавани отпадъци, билирубинът отива в кръвта, концентрацията му в кръвта нараства многократно (10 и повече пъти), като нарушава радикално обмяната на веществата.

При доста висока концентрация на билирубинът в кръвта част от него отива в черния дроб, прикрепяйки се като брадавици по стените му. Холестеринът също отива в кръвта, запушвайки каналите. Няколко камъни, открити в жлъчния мехур и отстранени по хирургичен път заедно с жлъчния мехур, не решават проблемата за възстановяването на очистителната функция на черния дроб. Цялото основно „сметище от отпадъци“ се намира в самия черен, дроб. Народната медицина предлага пречистване на черния дроб, което се прави само след като напълно са пречистени червата. В противен случай има опасност за повторна интоксикация на кръвта, за сметка на всмукването на отпадъчните вещества от пречистващия се черен дроб.

Подготовка на черния дроб

Вегетарианско хранене в продължение на една седмица с редовно прочистване на стомаха през седмица.

1-и ден. Сутрин на празен стомах направете клизма. През целия ден пийте пресен ябълков сок, колкото желаете. 2-ри ден. Направете същото. 3-и ден. Същото, но пийте ябълков сок само до 19 часа (по това време, съгласно денонощния биоритъм, черния дро6 се отпуска и е в състояние, както потвърждава опитът, да изхвърли камъни от всякакви размери).

Легнете в леглото, сложете грейка в областта на черния дроб, и през всеки 15 минути пийте по три супени1 лъжици зехтин и три супени лъжици лимонов сок. Най-добре е да са смесени в една чаша. За цялото очистване са необходими 200 грама зехтин и 200 грама лимонов сок. Дозата от 300 грама е намалена на 200 грама по препоръка на много болни, използвали този метод. Можете да държите грейката на дясната страна 2-3 часа. А после спокойно да заспите. Когато започне дейността на червата, ще започнат да излизат зелени билирубинови камъии. Те са с консистенцията на глината или пластелина, излизат цилиндрични холестеринови натрупвания, парчета умъртвена лигавица и черна смрадлива жлъчка. Изхвърлянията са общо 3—4 на брой. След което можете да направите очистителна клизма и леко да закусите. Вместо зехтин можете да използвате рафинирано олио.

Пречистването на черния дроб можете да повторите, стане чисто. На 3—тия път може да няма камъни, стане чисто. На, 3—4тия път може вече да няма камъни. Понякога след първото пречистване вредните вещества не излизат напълно от черния дроб и вече на 3—4тия ден се усеща тежест в черния дроб. Това вече е сигнал за необходимото пречистване на „отделящата се мръсотия“.

Редовното пречистване на черния дроб, за в бъдеще — веднъж годишно — ще поддържа филтриращите му способности в оптимално състояние. Стойностите на билнрубина няма да надвишават допустимите норми на съдържанието му в кръвта. В такова състояние се увеличава бодростта, яснотата на мисленето, особено забележимо се повишава подвижността на ставите.

След пречистването на черния дроб е време да се пречистят ставите, да се избавите от онези ненужни вещества, съвкупността от които е „в основата“ на остеохоидрозите, специфичните и неспецифичните полиартрити.

Вижте и Пречистване на черния дроб (1 част)