Избор на тапети


ТАПЕТИ СИМПЛЕКС – чудесно евтино решение за освежаване на дома. Това са тънки хартиени тапети, подходящи за равни и гладки стени. Залепват се с обикновено лепило, като се намазват тънко и НЕ се изчаква да омекнат. Притискат се с мека кърпа. Не е необходимо да се застъпват.

ТАПЕТИ ДУПЛЕКС – подходящи за всякакви помещения, с изключение на баните. Това са двуслойни хартиени тапети с полимерна промазка, даваща възможност за забърсване с леко влажна кърпа. Предлагат се гладки и с релеф. Залепват се с обикновено лепило. Изчаква се докато омекнат добре, и се притискат с мека кърпа. Не се застъпват.

ТАПЕТИ ВИНИЛ (PVC) – високо качествени тапети, устойчиви на миене и на слънчеви лъчи. Това са хартиени тапети с PVC покритие, може да се мият с мокра кърпа или четка. Благодарение на дебелината и релефа, който имат, са подходящи за стени с леки неравности. Залепват се със специални лепила за винилни тапети. Изчаква се около 10 минути да омекнат добре, и се притискат с мека кърпа или четка. Не се застъпват.

ТАПЕТИ ЗА БАНЯ – устойчиви на течаща вода, специално за бани и кухни. Това са хартиени тапети с дебело PVC покритие, разработени за облепяне на бани. Залепват се със специални лепила за монтаж в бани. Задължително фугите между тапетите се намазват със силикон. Не се полагат върху фаянсови плочки.

ТАПЕТИ ФЛИЗ – високо качествени тапети на флизелинова основа (нетъкан текстил) Това са текстилни тапети от ново поколение, даващи възможност за много лесно поставяне на стената, и бързо и без остатъчно отлепване при желание за промяна на интериора. При тях особеното е, че със специалното флиз лепило, се маже стената а не тапета! Новите стени се грундират предварително с разредено лепило или строителен грунд, след което лепилото се нанася с мече за латекс като се намазва малко повече от една ширина и сухият тапет се притиска към стената с мека кърпа или четка. След това втора ширина т.н. Не се застъпват.

Съдържание: