Сандвичи с аншоа


tuna_fish_sandwichВърху правоъгълни филийки хляб се нареждат кръгчета от твърдо сварени яйца.
Върху яйцата се навива във вид на пръстен рибка аншоа, а в средата пръстенът се пълни с майонеза с помощта на шприц.
Сандвичите стават още по-хубави, когато филийките хляб се намажат с прясно масло, а върху аншоата се наръси настърган твърдо сварен жълтък.

Сандвичи с желирани риби или месо

Взема се бяла риба, чига, моруна, пъстърва, може и език, и се сваряват както е дадено в рецептите за варене на рибите и езика.
Отделно се приготвя желето в количество, необходимо за сандвичите. Които ще се залеят с него. Рибата или месото се нарязват по формата на нарязания хляб, нареждат се върху филийките, украсяват се с варени моркови и свеж магданоз и се заливат отгоре с желе. Слагат се на студено, за да се стегне желето.

Сандвичи със зелено масло

Взема се прясно масло според нуждите на домакинята и се разтрива с дървена лъжица много добре, заедно със ситно нарязан магданоз, докато стане еднородна, гладка маса. В маслото може да се сложи малко горчица или хрян. С маслото се намазва приготвената филийка и върху него се слага парче варено телешко, свинско месо бяло месо от пиле или език, нарязани по формата на хлебните филийки. Отгоре се наръсват с чер пипер.

Сандвичи с паста от твърдо сварени яйца

Сваряват се твърдо яйца, според нуждата на домакинята. След като изстинат, се
отделят жълтъците от белтъците. Жълтъците се разтриват с дървена лъжица с чер
пипер и сол, прибавя се олио, докато се получи гъст крем, с който се намазват приготвените хлебни филийки. Върху крема’ се наръсва белтъкът, накълцан на ситно с нож.